Je trekkerrijbewijs theorie behalen bij een verkeersschool

Tractor

Heb jij altijd al je trekkerrijbewijs theorie willen behalen, om daarna door te gaan voor je praktijkexamen? Wellicht is dit dan het ideale moment, om te beginnen aan het behalen van deze examens. Om een trekker te mogen besturen, heb je zowel een theoriecertificaat nodig als een positieve beoordeling van je praktijkexamen. Waar je voor een autorijbewijs vaak een lange tijd lessen volgt, geldt dat voor het behalen van je trekkerrijbewijs niet. Er zijn verschillende verkeersscholen, die de mogelijkheid bieden om je trekkerrijbewijs binnen twee dagen te halen. Ideaal, wanneer je binnenkort al op een trekker wilt kunnen rijden! Wanneer begin jij met het volgen van de rijlessen?

Trekkerrijbewijs theorie

Trekkerrijbewijs theorie halen kan al vanaf 15.5 jaar

Het behalen van je T rijbewijs theorie mag al, als je 15.5 jaar oud bent. Mocht je ook direct je praktijkexamen af willen leggen, dan kun je beter wachten tot je 16 jaar bent geworden. Het is niet mogelijk om voor je 16e verjaardag een examen af te leggen. Het behalen van je trekkerrijbewijs en daarmee ook je theoriecertificaat is verplicht, wanneer je een bosbouwtrekker, een normale tractor of een landbouwtrekker wilt gaan besturen. Daarbij krijg je standaard de bevoegdheid om met een LBT of MMBS en aanhanger te rijden. Deze apparaten worden onder andere gebruikt voor het vegen, maaien en bijvoorbeeld bestrijden van gladheid. In sommige gevallen is een trekkerrijbewijs niet noodzakelijk voor deze machines.

Rijbewijs T

Vergoeding voor het behalen van je rijbewijs

Het kan voorkomen, dat het behalen van je trekkerrijbewijs noodzakelijk is voor het werk wat je uitvoert. In dat geval kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding via je werkgever. Informeer eens bij deze werkgever, welke mogelijkheden geboden worden. De instructeur van Trekkerrijbewijs.nl kan je van advies voorzien over de manier, waarop je dit het beste aan kunt pakken.