De scooter overschrijven op naam?

scooter overschrijven

Niets is prettiger om met jouw nieuwe scooter de weg op te gaan! Echter is de scooter overschrijven op jouw naam het eerste wat je dient te doen. Pas dan mag jij namelijk met jouw voertuig de weg op! Uiteraard zal je de verzekering ook moeten regelen, maar dit lijkt meer dan logisch. Om het kenteken op naam te kunnen zetten heb je de mogelijkheid dit te doen bij diverse bedrijven. Zo is het mogelijk om dit bij een RDW-erkend autobedrijf te realiseren. Ook is de bekende Kentekenloket zeer aantrekkelijk om hier jouw scooter over te schrijven op naam.

scooter overschrijven

Wat heb je hiervoor nodig?

Wanneer je een scooter hebt gekocht is het belangrijk om het vervolgens op jouw naam te zetten. Hiervoor zal je als eerste moeten zorgen voor een geldige identiteitsbewijs en kentekencard. Daarnaast zal je een complete tenaamstellingscode moeten hebben wil je de scooter op je naam kunnen zetten. Deze code bestaat uit twee delen en is pas geldig om te gebruiken wanneer deze twee delen zijn samengevoegd. 

Bij iedere overschrijving zitten er kosten aan verbonden wat logisch is. In Nederland is dit op het moment vastgesteld op 10,75 euro per keer. Bij een Kentekenloket is het mogelijk om bij ruim 750 loketten door heel het land jouw scooter op naam te kunnen zetten. Dit wordt direct en snel geregeld waardoor je binnen enkele minuten klaar bent.