10 tips om je theorie-examen te halen

Ugh, het theorie-examen. Alsof de voorbereiding op het praktijkexamen nog niet druk genoeg is, moet je ook eerst het theorie-examen halen voordat je je volledige rijbewijs kunt halen. Een auto theorie cursus helpt je bij het behalen van je rijbewijs. Om je te helpen topcijfers te behalen, hebben we 10 tips voor succes.

Wees voorbereid:

1. Boek je theorie-examen

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar je moet je theorie-examen boeken bij een het CBR. Dit kan je via hun site doen of via jouw rijschool.

2. Duik in de boeken

Tijdens het theorie-examen krijg je 3 onderdelen met verschillende meerkeuzevragen. De 3 onderdelen zijn inzicht, gevaarherkenning en kennis. De onderdelen zijn erg streng. Bij gevaarherkenning valt dit wel mee. Hier mag je namelijk 12 van de 25 vragen fout beantwoorden.

3. Poets je gevaren detectie op

Naast kennis en inzicht heb je het gevaarherkenning onderdeel. Hier worden telkens weer foto’s laten zien waar je op moet anticiperen alsof je in de auto zit. Je moet ten minste 20 uur revisie voltooien om er zeker van te zijn dat je volledig bent voorbereid op je theorie-examen.

4. Zorg dat je er tijd voor vrijmaakt

Ja, als het op herziening aankomt, is er gewoon geen vervanging voor uren insteken. Je theorie-examenvragen worden willekeurig gekozen, dus je moet erop kunnen vertrouwen dat je ALLE vragen in het theorie handboek kunt beantwoorden – dat zijn ongeveer 1000 mogelijke vragen!

En vergeet niet je gevaarherkenning te oefenen. Je moet hier minimaal 13 van de 25 vragen goed beantwoorden om te slagen.

Oefen met het beantwoorden onder druk door vrienden en familie te vragen je te ondervragen, waarbij je in gedachten houdt dat je in de echte test 57 minuten hebt om de 50 vragen te beantwoorden.

5. Doe een proeftest

Denk je dat je klaar bent voor je theorie-examen? Ga naar een oefenwebsite en probeer hun nep tests. Zo zal je het het beste leren. Veel vragen komen ook bijna letterlijk terug!

Op de dag zelf:

6. Neem voldoende tijd om er te komen

De kans is groot dat je nog niet eerder in het theorie-examencentrum bent geweest, dus houd voldoende tijd over om er te komen en minimaliseer de stress op de dag.

7. Vergeet uw legitimatie niet

U dient op de dag van uw theorie-examen uw legitimatie mee te nemen. Als je het vergeet, kun je je toets niet maken en moet je nog steeds examengeld betalen.

8. Gebruik de oefentijd

Je krijgt een een paar oefenvragen voor je toets om te wennen aan het touchscreen en de indeling van de vragen. Neem de tijd en als iets niet goed lijkt te werken, laat het dan weten voordat je test begint.

9. Markeer lastige vragen

In de test heb je 3 onderdelen waar je meerkeuzevragen moet beantwoorden. Zit je vast op een lastige vraag? Geen zorgen. Druk op de vlag knop en de vraag wordt als onbeantwoord gemarkeerd, zodat je er gemakkelijk op terug kunt komen voor het einde van de test.

10. Neem een ​​adempauze

Neem een adempauze wanneer je tijd hebt tussendoor. Rek je even uit aan het bureau en concentreer je op het volgende deel van de test.