Scooter kopen? Let hier goed op!

Gefeliciteerd! Je hebt je scooter- en/of autorijbewijs gehaald en nu wil je de wereld echt gaan verkennen met jouw scooter. Spannend allemaal, maar om dat te kunnen doen moet je er eerst een aanschaffen. Dit is best een grote uitgave en het is dus ook zonde als-ie niet helemaal is zoals je je eigenlijk had voorgesteld. Hieronder dus wat tips om een juiste aankoop te doen! Mocht je nog niet klaar zijn voor een aankoop, dan kun je ook nog altijd een elektrische scooter leasen.

Eerste- of tweedehands

Een mooie nieuwe scooter kost al gauw tussen de 1500 en 2000 euro. Dit is een aardig bedrag. Een tweedehands-scooter is daarom dus een stuk goedkoper. Je moet echter wel even goed kijken wat de staat ervan is: hij kan dan misschien wel goedkoop zijn, maar daarom ook in een slechte staat zijn. Koop hem dus bij een erkende handelaar: hij kan jou alles vertellen en checkt ook of alle gegevens nog kloppen. 

Rijbewijs

Deze moet je hebben. Heb je al een autorijbewijs? Dan kan je de weg of op zonder nog een scooter-examen af te leggen. Wel is het handig om even te oefenen! Wil je alleen je scooter-rijbewijs halen? Dan moet je wel apart examen doen en mag je daarna ook niet de weg op met een auto.

Verzekering

De weg op gaan zonder scooterverzekering is gevaarlijk en mag niet. Het is in Nederland namelijk verplicht. Scooters zijn een gewild prooi als het gaat om diefstal. Daarom wordt het ook aangeraden om hem goed te laten verzekeren. Prijzen lopen uiteen bij verschillende verzekeraars en de goedkoopste scooterverzekering vind je daarom dus ook door goed te vergelijken. 

Heb je geen scooter maar ben je een motorfanaat? Ook voor jou is het handig om motorverzekeringen te vergelijken. Dit kan jou zomaar tientallen euro’s schelen per maand!