Scooterhelm

Een scooterhelm is een van de belangrijkste stukken veiligheidsuitrusting die je kunt bezitten. Het dragen van een helm kan je helpen beschermen tegen ernstige verwondingen als je van je scooter valt.

Er zijn tal van redenen om een scooterhelm te dragen, zelfs als je een ervaren rijder bent. Ten eerste kunnen helmen je helpen beschermen tegen hoofdwonden bij een val. Ze kunnen ook je gezicht afschermen tegen brokstukken of andere gevaren op de weg.

Als je nieuw bent met scooteren, is het extra belangrijk een helm te dragen. Dat komt omdat beginners meer kans hebben op valpartijen terwijl ze nog moeten leren rijden. Het dragen van een helm kan helpen je risico op ernstige verwondingen bij een val te verkleinen.

Hoe ervaren je ook bent, zorg er altijd voor dat je een scooterhelm draagt als je rijdt. Het kan je leven redden. Ben je nog op zoek? Kijk dan eens op https://www.scooterhelmdames.nl/ voor een uitgebreid overzicht.

4 manieren om veilig de weg op te gaan met je scooter

1. Een scooterhelm is een absolute must-have als je veilig op je scooter wilt blijven. Het is belangrijk dat je een helm kiest die goed past en je hoofd voldoende bescherming biedt.

2. Je hebt ook een goed paar scooterhandschoenen nodig om je handen te beschermen tegen de elementen en tegen schaafwonden bij een val.

3. knie- en elleboogbeschermers zijn een ander essentieel stuk veiligheidsuitrusting voor scooterrijders. Deze helpen je beschermen bij een val, en kunnen ook helpen je comfortabel te houden tijdens het rijden.

4. Zorg ten slotte voor een goede kwaliteit scooterverlichting als je ’s nachts of bij weinig licht gaat rijden. A koplamp en achterlicht zijn beide essentieel voor de veiligheid van de scooter.

Hoe oud moet je zijn om scooter te rijden?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want het kan variëren naargelang de scooter, de leeftijd van het kind, en de wetten in je streek. Een goede algemene vuistregel is echter dat kinderen minstens vijf jaar oud moeten zijn voor ze op een step gaan rijden. Bovendien is het belangrijk je ervan te vergewissen dat je kind lang genoeg is om bij het stuur te kunnen en dat het de coördinatie en het evenwicht heeft die nodig zijn om veilig te rijden. Als je twijfelt is het altijd het beste om het zekere voor het onzekere te nemen en met de kinderarts van je kind te overleggen voor je hem laat rijden.