Een motor inkopen zorgt voor een hele belevenis

Een motor inkopen doe je niet alle dagen en is een hele belevenis. Zeker wanneer je het voor de eerste keer doet. De speurtocht naar een nieuw of tweedehandse motor inkopen tot het wegrijden met je nieuwste aanwinst vergt voorbereiding. Elke stap bij het motor inkopen zorgt voor de nodige opwinding en voldoening. Vooral als je de motor gaat inkopen bij een particuliere verkoper. Bij een dealer loop je minder gevaar omdat alles voor jou wordt geregeld. Maar daar is ook een andere kant van de medaille aan verbonden. De prijs die je misschien voor ogen had, zal wellicht niet zoveel opbrengen bij een dealer. Je zal moeten wikken wen wegen wat voor jou het beste uitkomt.

Enkele vragen die je moet stellen bij een motor inkopen

Voordat je een motor gaat inkopen, zal je misschien eerst zelf enkele gerichte vragen moeten stellen zodat je geen kat in een zak gaat kopen. Op basis van deze vraagjes ga je er zelf achter komen of de motor betrouwbaar is. Hieronder enkele voorbeelden van vragen die meer duidelijkheid geven van de motor:

  • Is de motor al ooit gecrasht en wat was de opgelopen schade?
  • Heeft de motor al verschillende eigenaren gehad of niet?
  • Staat een onderhoudsgeschiedenis ter beschikking of niet?
  • Heeft de motor originele onderdelen of niet?
  • Kan je beschikken over een reservesleutel: ja of nee?

Hoe ga je de onderhandelingen aan?

Bij een motor inkopen is het heel verstandig dat je niet meteen over slag gaat, maar alles nog eens wikt en weegt. Hou in het achterhoofd dat je beter van een deal even wegloopt, dan dat je overhaast een slechte beslissing neemt. Als je de motor toch wil kopen, kan je beter nog even de nadruk leggen op de mankementen die de motor vertoont. Op die manier heb je de kans om de vraagprijs te verlagen. Als je een beetje de ongeïnteresseerde koper speelt, kan je sowieso een lagere prijs afdingen.