Banden online kopen

Online banden voor je motor kopen kan je veel geld besparen. Maar als je dit doet, moet je er wel voor zorgen dat je de juiste banden voor je motor krijgt. Als je online winkelt in een caferacer webwinkel, moet je zelf aangeven welke banden je wil hebben. Als je online banden koopt, kun je honderden euro’s besparen en kun je banden kopen die bij jou in de buurt zijn gemaakt. Als u banden voor uw motor gaat kopen, kunt u dat net zo goed meteen goed doen. De banden moeten van het juiste type en de juiste maat zijn en uw motor moet de juiste eigenschappen hebben.

Welke type band heb ik nodig?

Om het juiste band type te kiezen, moet u uw motor en rijstijl onderzoeken om te bepalen welk type voor u geschikt is. Er zijn vier algemene aanduidingen: cruiser, street, dual-sport/ADV en dirt. Door deze benamingen te snappen en te volgen, bent u in staat de juiste band voor uw specifieke rijstijl te vinden. Sommige zijn wat aan de grotere kant, maar als je snel in de stad wilt rijden, is een k100 met cruiser banden perfect geschikt. Als je toch banden online gaat bestellen, is het handig om meteen wat extra bmw k75 motorcyycle onderdelen kopen. Zo bespaar je op verzendkosten. 

Uitlaat van goed materiaal

Waarom heb je een nieuwe uitlaat nodig? Een nieuwe set glanzende, verchroomde uitlaat verbetert het uiterlijk van uw motor. De meeste uitlaten die u te koop ziet op internet of in de winkel, zien eruit alsof ze zijn ontworpen door een echte motorliefhebber. Er bestaan helaas ook namaak uitlaten. Deze zijn gemaakt van goedkope materialen en gaan niet lang mee. Ze hebben dan ook niet voldoende demping van geluid of resonantie. De db killer uitlaat is in ieder geval niet gemaakt van goedkoop materiaal en dat merk je meteen aan de demping die deze uitlaten bieden. Daarnaast zien ze er erg mooi uit op je nieuwe motor en gaan ze lang mee.

Radiaal- of diagonaalbanden?

Een bmw r100 motorcycle online kopen is erg makkelijk, maar je moet wel weten welke banden je nodig hebt voor je nieuwe r100. Over het algemeen gaan diagonaalbanden langer mee en rijden ze “zachter”, wat ten koste gaat van de grip. Radiaalbanden zijn stijver en bieden meer tractie, maar gaan minder lang mee. Of je een diagonaal- of een radiaalband nodig hebt, is meer een kwestie van persoonlijke voorkeur dan een vaste regel voor een bepaalt type band. Het is dus niet zo dat een r100 per se een diagonaalband moet. Diagonaalbanden gaan langer mee dan radiaalbanden, en ze vereisen doorgaans minder sets binnenbanden. Radiaalbanden zijn gevoeliger voor lekrijden.