Waarom is een afdekzeil essentieel voor het vervoeren van spullen?

afdekzeil aanhanger

Hoe vaak zien we het niet op televisie of via de diverse social media. Gevallen lading van een aanhanger. Het gebeurt helaas nog steeds veel te veel.

Kijk vooral op de zaterdagen maar eens goed om je heen als je de weg op gaat. De zaterdag is vaak de dag dat menigeen de tuin in gaat om tuin onderhoud te plegen. Daarbij wordt er vaak ook veel gesnoeid en verwijderd.

Deze gesnoeide en verwijderde items moeten vervolgens afgevoerd worden. Hier wordt meestal een aanhanger voor gebruikt. Op zaterdagen zien je ze dan voorbij komen. De een nog voller dan de ander. Bij de een steken de takken nog verder uit dan bij de andere.

afdekzeil aanhanger

Het belang van een afdekzeil

Een afdekzeil kan al veel ellende voorkomen. Met en afdekzeil kun je de lading al goed bij elkaar houden. En helemaal in het geval van wat lichter spul zoals het snoeimateriaal en bladeren en dergelijke. Dit weegt niet zoveel en blijft al vrij snel op zijn plek als je het een beetje afdekt.

Maar ook als je bijvoorbeeld andere stoelen hebt gekocht via Marktplaats, om maar wat te noemen. Ook dan is een afdekzeil aanhanger praktisch. Dit zeil span je als het ware strak om de goederen. Hierdoor blijven deze netjes op hun plek staan of liggen. Ze kunnen dan niet door beweging van de aanhanger af vallen en op de weg terecht komen.

Door dit zeil zorg je dan dat de situatie veilig blijft, er kan namelijk niets op de weg vallen wat voor ongelukken kan zorgen.

Daarnaast voorkom je dat de door jouw gekochte artikelen schade oplopen door het van de aanhanger vallen.

Verplicht

Overigens is het ook niet geheel vrijwillig of je wel of niet een afdekzeil aanhanger gebruikt. Het is sinds 2007 namelijk verplicht om welke lading je dan ook vervoerd af te dekken. Doe je dit niet dan riskeer je een boete.

Kortom, zorg voor een goed afdekzeil als je zaken wilt vervoeren op een aanhanger. Kijk goed dat het afdekzeil voldoende groot is om jouw aanhanger inclusief lading af te dekken.