Herstel schade motor

schade motor

Een groot deel van de schade motor gevallen ontstaat doordat de motor omvalt als hij ergens geparkeerd is. Een motorrijder die in de winter liever een ander vervoermiddel kiest zet zijn motor dan in de stalling. Als dat een klein schuurtje is, is de kans groot dat de motor wordt omgestoten of dat er met een voorwerp tegenaan wordt gestoten. Dan ontstaat er schade motor. Dit soort schade motor kan worden hersteld door vrijwel schadebedrijf dat is aangesloten bij AAS Schadeherstel. Het gaat dan bijna altijd om het wegwerken van deuken in het plaatwerk en het opnieuw spuiten van de lak.

schade motor

Specialist voor ernstige ontwrichting

De schade motor die ontstaat als een motorrijder betrokken is bij een zware botsing is veel ernstiger. Doordat er dan sprake is van een grote impact is de kans aanwezig dat het frame of de voorvork ontzet zijn geraakt. Zo’n schade motor kan alleen worden hersteld door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het repareren van motoren. Voor het opnieuw uitrichten van een frame of en voorvork is namelijk een motorrichtbank nodig. Dat is een stuk gereedschap waar maar weinig herstelbedrijven over beschikken.

schade motor

Hulp bij het zoeken naar gespecialiseerde bedrijven

Als je nog niet weet wat de schade motor is na een ongeluk kun je je motor het beste naar een AAS Schadeherstelbedrijf brengen. Dat bedrijf kan een schaderapport maken. Als blijkt dat zij je niet kunnen helpen om deze schade motor te herstellen zijn ze meestal wel bereid om je te helpen zoeken naar een bedrijf dat daar wel de geschikte gereedschappen voor heeft. Dat is dan een soort service. Ook willen ze de administratieve afwikkeling van de schade in samenwerking met de verzekeraar wel ter hand te nemen.