De verschillen tussen benzine en elektrische scooters

Tuurlijk, er zijn altijd al hele grote verschillen tussen scooters dat zie je bijvoorbeeld bij Scootercentrum. Je hebt tientallen merken en honderden modellen die langsrijden op de weg. Elk met hun eigen kleur, geluid en luxe. Je kunt het schoolplein niet op bij jouw dichtsbijzijnde middelbare school en er staan al tientallen verschillende scooters in de stallingen. De keuze is reuze dus. Maar afgelopen tijd is er een nieuwe ontwikkeling ontstaan: de elektrische scooters zie je tegenwoordig overal. 

Enorm milieubewust

Het is geen geheim dat elektrische scooters enorme ecologische voordelen heeft. Tijdens het verbranden van benzine bijvoorbeeld komt namelijk al erg veel Co2 vrij. Dit is een schadelijke stof voor onze atmosfeer en zorgt in veel drukke steden voor smog. Smog zorgt voor slechte luchtkwaliteit en kan voor mensen met astmatische symptomen zelfs fataal worden. Kortom: een stof die je dus niet in de lucht wil hebben. Door elektrisch te rijden verdwijnt dit probleem al grotendeels. Zeker in drukke steden waarin iedereen naar het werk moet. Elektriciteit geeft geen schadelijke stoffen af en is dus veilig voor mens en natuur. Een enorm verschil dus!

Snel en stil

Tot geluidsoverlast ben je niet met deze scooters. Doordat er geen brandstof verbrand wordt, zijn de elektrische scooters bijna geluidloos. Vroeg in de ochtend naar je werk? Geen probleem. S’avonds na het stappen met de scooter naar huis? Niemand die daar last van heeft! Helemaal top dus voor iemand die in een drukke stad woont. Wist je trouwens ook dat een elektrische scooter ook niks inlevert op je rijsnelheid? Ze kunnen eigenlijk net zo hard als een brandstof scooter, hoe vet is dat!

Opladen aan huis of onderweg

Wachten bij de pomp totdat je aan de beurt bent en daarna ook nog binnen moeten wachten totdat je aan de beurt bent om te betalen… Dat hoeft met de elektrische scooter ook niet meer! Deze leg je s’nachts aan de oplader, gewoon bij jou thuis. Zo rijd je in de ochtend gewoon weer overal naartoe. Je accu opladen is trouwens ook nog eens goedkoper dan tanken bij een benzinestation. Kortom: er zijn veel verschillen tussen een elektrische en een brandstof scooter. Bedankt voor het lezen van mijn blog!