Wanneer moet je remschijven vervangen en wanneer moet je ze schoonmaken?

Remschijven Honda

Soms is het lastig in te schatten wat er aan de hand is met je remschijven Honda. Ervaar je problemen? Dan moet je nagaan of de remschijven aan vervanging toe zijn of simpelweg een grote schoonmaakbeurt nodig hebben. Dit verschilt natuurlijk per geval. Het gaat allemaal om de staat van de remschijven. Wil jij hier meer over weten? Lees dan snel verder.

Remschijven schoonmaken als een pro

Alleen als de remschijven Honda nog goed werken, is schoonmaken aan te raden. Dit kun je niet met ieder willekeurig schoonmaakmiddel doen. Er bestaan speciale producten die ervoor bedoeld zijn om remschijven zo soepel mogelijk te houden. Je kunt er echter ook voor kiezen om een droge doek of spons in te zetten. Ook op deze manier kan vuil worden verwijderd. Probeer water te vermijden, want dit kan zorgen voor roest.

Remschijven Honda

Remschijven vervangen als een pro

Bij overduidelijke slijtage heeft schoonmaken geen zin. De remschijven moeten dan volledig worden vervangen. Heb je genoeg kennis over de vervanging? Dan is het aan jou om dit risico op je te nemen. Ben je minder bekend met het vervangen van remschijven? Dan zou je natuurlijk een monteur kunnen inschakelen voor de vervanging.