Waar moet je op letten bij het opladen van je elektrische auto?

Het accupakket van uw elektrische auto kan op verschillende manieren worden opgeladen. Het kan intimiderend zijn om geconfronteerd te worden met conventionele en snelle oplaadmethoden en meerdere soorten connectoren. Het is een stuk eenvoudiger dan het lijkt. Er zijn twee factoren om te overwegen. Je moet eerst bedenken waar je wilt opladen en hoe snel je ervoor kiest om op te laden. De laadsnelheid wordt bepaald door het type elektrisch voertuig dat u bezit. De laadsnelheid is ook afhankelijk van de accucapaciteit van het voertuig en de laadtechnologie die u gebruikt.

Manieren om uw elektrische auto op te laden

Het gebruik van een gewoon stopcontact met 220 volt om uw elektrische voertuig thuis op te laden, is de langzaamste benadering. Dit staat bekend als druppelladen. Het mag alleen worden gebruikt in extreme omstandigheden en alleen na overleg met elektriciteitsleveranciers. Met een wallbox kun je tot vier keer sneller opladen bij huishoudelijk opladen op wisselstroom. Er is ook AC openbaar opladen dat voor u toegankelijk is. De snelste manier om uw elektrische auto op te laden is bij een openbaar DC-snellaadstation met een vermogen van 50 kW of meer. U moet ook op uw laadkabel letten als er schade is om de veiligheid te garanderen bij het opladen met hoge spanningen.

Thuis opladen versus opladen op openbare plaatsen

Thuisladen is goed voor meer dan tachtig procent van het opladen van elektrische voertuigen. De batterij wordt opgeladen terwijl de eigenaar slaapt, wat resulteert in een volledig opgeladen batterij de volgende ochtend. Ze doen dit om meer dan genoeg elektrisch voertuigbereik te bieden voor de dagelijkse reisbehoeften van de meeste mensen. Openbare laadpalen worden steeds handiger door het steeds groter wordende aantal gebruikers van elektrische voertuigen. Ze zijn vaak te vinden in stedelijke gebieden en stellen u in staat uw batterij onderweg op te laden als u lange afstanden moet afleggen. U moet ook een reserve-oplaadkabel voor uw voertuig hebben die u kunt vinden op cableoolutions.shop.