Rolkooi schuim zou verplicht moeten zijn voor sportauto’s

Om ongelukken te voorkomen, is een goede bescherming in uw sportauto essentieel. Naast het dragen van een degelijke helm, kunt u rolkooi schuim in uw sportauto gebruiken. Helaas is het gebruik van dit materiaal nog lang niet altijd verplicht. De FIA stelt het gebruik van rolkooi schuim inmiddels wel verplicht. Daarbij zijn er weinig redenen om het materiaal niet te gebruiken aan de binnenzijde van uw auto. Het materiaal wordt tegenwoordig zelfs in verschillende kleuren aangeboden door webwinkels. Zo vindt u altijd een kleur rolkooi schuim, welke aansluit bij de kleur van uw auto en de bekleding hiervan. Op deze manier zal het schuim minder opvallen, waardoor uw auto z’n sportieve uitstraling behoudt.

Voordelen van het gebruik van rolkooi schuim

Het gebruik van rolkooi schuim biedt verschillende voordelen. Het voornaamste voordeel van dit materiaal is dat het de kans op blauwe plekken sterk verkleint. Bij een botsing met een andere auto zult u tegen de beugels in uw eigen auto gedrukt worden. Dit zorgt vaak voor een blauwe plek op uw armen of benen. Ook tijdens het nemen van de bochten kunt u een blauwe plek oplopen. In dit geval is de blauwe plek het gevolg van de zijwaartse krachten die op uw lichaam werken tijdens het nemen van de bocht.

Een ander voordeel van rolkooi schuim is dat het materiaal heel eenvoudig te bevestigen is. Dit komt onder meer door de insneden die standaard in het materiaal zijn aangebracht. Door de insneden kunt u het schuim eenvoudig om de beugels vouwen.