Hoe kun je het beste een sloopauto verkopen?

Een groot gedeelte van de mensen tegenwoordig hebben een sloopauto. Met deze sloopauto kan je niet heel veel meer mee doen en de meeste mensen verkopen daarom ook deze auto. Een sloopauto kan je op diverse opties verkopen en iedere optie heeft voor maar ook nadelen. De meeste mensen proberen hun sloopauto te verkopen via het internet, maar bij sloopauto’s kan dit op deze manier meerdere maanden duren en dat is erg vervelend. Je wil het liefst snel van je sloopauto af en daarom kiezen mensen er voor om de sloopauto naar een autosloperij te brengen. Zei zijn hier na op zoek zodat ze vervolgens hier winst op kunnen maken. Maar hoe gaat dit in zijn werking? In dit artikel wordt dit onderwerp uitgebreid behandeld.

Wanneer kan jij je auto naar de sloperij brengen?

Als jij niet meer door de keuring heen kan komen met je auto dan moet je deze laten repareren. Maar soms komt het voor dat de reparatie zo hoog zijn dat de dagwaarde van jouw voertuig minder waard is. Dan kan jij je auto naar de autosloperij brengen. De sloperij is hier blij mee en probeert winst te maken op sloopauto’s door de onderdelen eruit te demonteren en te hergebruiken. Als je jouw auto wilt verkopen aan de autosloperij kan je dit het makkelijkst doen via internet. Hier vind je veel opties en die kan je even grondig bekijken. Zoek een sloperij die in de buurt zit en controleer en/of er een sloperij is de een ophaalservice heeft. De meeste autosloperijen zijn erkent door het ARN en het RDW, dit is belangrijk, zonder dit kan je misschien geen vrijwaring krijgen.

Wat doet de autosloperij allemaal?

Als de sloopauto binnenkomt bij de autosloperij gaan ze hier vaak snel mee aan de slag met de papieren. Als deze papieren geregeld zijn gaan ze aan slag met het demonteren van de auto-onderdelen. Ze proberen het hele voertuig uit elkaar te halen en de onderdelen te demonteren, vervolgens bekijken ze de onderdelen of ze nog hergebruikt kunnen worden. Is dit het geval dan worden de onderdelen gepoetst en naar het magazijn gestuurd voor verkoop. Veel van de onderdelen kunnen nog een waarde hebben en daarmee maken de sloperijen vaak een winst. Als de auto echt geen waarde meer heeft, wordt deze vanaf de sloperij naar een shredderbedrijf gebracht. Hier wordt het voertuig geplet totdat er helemaal niks van overblijft.