Een schadeauto verkopen hoeft geen probleem te zijn

schadeauto verkopen

Met een auto rijd je vaak vele kilometers en kan er dus schade voorkomen. Als je duizenden kilometers rijdt kan er wellicht een ongelukje voorkomen, sommige mensen kiezen dan niet voor reparatie. Schade op je auto kan bij het verkopen van de auto wel een probleem zijn, waardoor je auto niet verkocht raakt. Als je dit probleem zelf ervaart hoef je je geen zorgen te maken, je kan namelijk gewoon een schadeauto verkopen. Je hebt namelijk bedrijven die auto’s inkopen, voor dit soort bedrijven maakt schade weinig uit. Als je dus je auto niet verkocht krijgt door de schade, dan kunnen dit soort bedrijven wellicht wat voor jou zijn.

Krijg je daar dan geld voor?

Als je de keuze hebt gemaakt om een schadeauto verkopen, is het wel fijn om te weten of je er geld voor krijgt. Als je je auto inlevert krijg je er zeker geld voor. Het bedrag dat het bedrijf wilt geven, hangt af van de taxatie die zij opstellen. Het bedrijf gaat namelijk eerst jouw auto taxeren, hierdoor weet het bedrijf wat ze ervoor kunnen geven. De reden dat er een taxatierapport wordt opgesteld, is zodat het bedrag voor beide partijen eerlijk is.

schadeauto verkopen

Van verkopen tot inleveren

Als je gaat voor de schadeauto verkopen moet je wel weten hoe dit proces gaat. Je krijgt van het bedrijf een bod voor jouw auto, vervolgens kan jij de keuze maken of je het hier eens mee bent. Als jij akkoord gaat met het betreffende bod, ga je een datum afspreken waarop het bedrijf jouw auto mogen ophalen. Het bedrijf komt de auto dus bij jou ophalen, hierdoor bespaar jij een hoop tijd en moeite. Als ze de auto komen ophalen gaan ze ook nog het papierwerk op orde maken, want het moet ook wettelijk vast staan.