Bumperbeschadiging

bumperbeschadiging

Elke autobestuurder weet dat een bumperbeschadiging zo is gemaakt. Je hoeft maar even niet goed op te letten op een parkeerplaats, of je schampt net een andere auto of een paaltje. De schade valt vaak wel mee. De bumper zal heus niet van de auto afvallen, maar mooi is het niet. Bovendien zal ook het ego van de autobestuurder een deuk hebben opgelopen. Dat is vervelend, want elke keer dat de bestuurder zijn bumperschade ziet wordt hij weer geconfronteerd met dat kleine foutje dat hij heeft gemaakt. Vooral vanwege die reden vinden autobezitters het belangrijk om een relatief onbetekenende bumperbeschadiging toch te laten repareren.

bumperbeschadiging

Spotrepair bumperbeschadiging

Van oudsher was een reparatie aan de bumper van de auto een kostbare aangelegenheid. Vaak was het goedkoper om een complete bumper bij bumperschade te vervangen, dan de schade te laten herstellen. Als toch werd gekozen voor herstel moest de hele bumper opnieuw worden gespoten. Bij AAS Dagherstel wordt bij het herstel van een bumperbeschadiging gewerkt volgens een nieuwe methode: spotrepair. Dat wil zeggen dat alleen het deel van de bumper dat beschadigd is opnieuw moet worden gespoten. Deze aanpak bespaart veel tijd en ook veel kosten. Daarom kiezen steeds meer autobezitters ervoor om ook een kleine bumperbeschadiging te laten herstellen.

bumperbeschadiging

Hoe gaat een reparatie in zijn werk?

Bij een bumperbeschadiging wordt de bumper op de beschadigde plek eerst schoongemaakt. Daarna worden eventuele deuken weggewerkt. Als er gaten in de bumper zitten kunnen die met een speciale plamuur worden gecamoufleerd. Vervolgens wordt de plamuur goed glad geschuurd. Daarna kan de beschadigde plek met lak in precies de juiste kleur worden gespoten. Zodra de lak droog is wordt de bumper gepoetst en dan is de beschadiging niet meer zichtbaar. Deze hele reparatie duurt meestal niet langer dan een dag. Bekijk de voorwaarden op AAS Dagherstel.